توضیحات
قهوه عربیکا تانزانیا (رست مدیوم) محصولی است بر آمده از ارتفاعات استوایی شرق آفرقا. منطقه ای در مجاورت اقیانوس و رود های پر آب که با وجود واقع شدن در نزدیکی خط استوا به دلبل این که بیشتر مساحت این کشور از فلات تشکیل شده آب و هوایی مرطوب و معتدل متمایل به گرم دارد. خاک آتشفشانی، آب فراوان، آب و هوای مناسب و ارتفاعات بلند از ویژگی های این سرزمین برای به عمل آوردن قهوه های با کیفیت بسیار بالا است.
تولید محدود / محبوبیت و تقاضا خرید بالا
تانزانیا از نظر حجم تولیدات قهوه سومین کشور آفریقا و نوزدهمین کشور جهان است. اما حجم تولیدات و کیفیت محصول دو مقوله کاملا جدا از هم هستند. محصول این کشور با وجود حجم تولیدی کمی که دارد؛ تقاضا زیادی برای خرید قهوه عربیکا تانزانیا در سر تا سر جهان وجود دارد.
70% از تولیدات قهوه این کشور به دلیل دارا بودن مناطق با ارتفاع زیاد (1400-2000) از نوع عربیکا است که جزء مرغوب ترین و با کیفیت ترین قهوه های عربیکا جهان به حساب میآید. با این وجود این 70 درصد تنها 1% از قهوه عربیکا کل جهان را تشکیل میدهد. عربیکا این منطقه از نوع کشتشده در ارتفاع زیاد (SHG) و شدیداً دانه سخت (SHB) است.
فرآوری و رست
نحوه فرآوری قهوه پارامتری مهم در برجستهسازی کیفیت اصیل و ناب قهوه عربیکا اتیوپی است.
تانزانیایی ها محصول خود را به روش شسته (Washed) یا خیس (Wet) فرآوری میکنند. این نوع فرآوری باعث باعث تقویت اسیدیته شراب گونه قهوه عربیکا این منطقه میشود و همچنین لطافت بیشتر طعم آن میشود.
تانزانیاییها در این روش ابتدا گیلاسهای قهوه (میوه قهوه) را در محفظهای پر از آب به مدت 72ساعت قرار میدهند.
در ادامه این کار و در اثر فرآیند تخمیر پوستهی گیلاس قهوه نرم شده و به راحتی از آن جدا میشود
پس از کنده شدن پوست میوه دانه های قهوه را جدا میکنند و در برابر تابش آفتاب قرار میدهند.
کیفیت و یکنواختی کلی تولید قهوهی سبز تانزانیا بسیار بیشتر از قهوهی تولیدی کنیا است.
دانه های قهو بعد از فراوری آماده برشته شدن (رست) میشوند. رست قهوه عربیکا تانزانیا ای که هم اکنون در سایت کافیاتو قابل خرید است به بیان دقیق تر رست مدیوم متمایل به دارک (مدیوم دارک) است. رست های پیشنهاد شده برای این قهوه بازه رست های مدیوم تا دارک میباشند.
تاریخچه قهوه عربیکا در تانزانیا
کشت قهوه در این کشور به قرن ها پیش باز میگردد. نخستین بار در قرن شانزدهم گیاه قهوه از کشور اتیوپی وارد مزارع کشور تانزانیا شد. در آن زمان ها برای کشت قهوه مردم به اجازه ی رؤسای قبایل نیاز داشتند. همچنین رسم بود که به جای استفاده از این محصول به عنوان نوشیدنی آن را به عنوان نوعی محرک میجویدند. حتی در بین بعضی مردم مانند اعضای قبیلهی «هایا»از دانههای قهوه به جای پول در خرید و فروشهای شان استفاده میشد.
پس از آن که در سال 1905 تانزانیا به استعمار آلمان در آمد، آلمانی ها از نفوذ رؤسای قبایل در بین مردم کاستند. این امر موجب شد کشت و تولید قهوه عربیکا در تانزانیا به شدت افزایش یابد. آلمانیها تا سال1912 بر این منطقه مسلط بودند و تا آن سال کشت این محصول 3 برابر افزایش پیدا کرد. از آن سال ها به بعد تا کنون سیاست های افزایش تولیدات این محصول در دستور کار بوده اند.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.