توضیحات
کشور اتیوپی (به اعتقاد بسیاری) محل کشف اولین دانههای قهوه است. مردم این کشور به اینکه کشورشان نخستین خاستگاه گیاه قهوه بوده افتخار میکنند و همواره بر سر این عنوان مشاجرات فراوانی با یمنی ها داشته اند. در کشور اتیوپی عمدتا گونه عربیکا کشت می شود. 50 درصد خرید دانه قهوه عربیکا اتیوپی توسط مصرف کنندگان داخلی خود این کشور صورت می گیرد و این کشور با صادرات نیمی از قهوه تولیدی اش 7 درصد قهوه دنیا را نیز تامین می کند.
شرایط رشد،مناطق کشت و تنوع دانه های قهوه
قهوه های اتیوپیایی درغالبا ارتفاعاتی بالاتر از 1500 متر کشت می شوند. این کشور از مرتفع ترین مناطق کشت قهوه در جهان را دارا است. طعم های گلی و میوه ای دانه قهوه عربیکا اتیوپی از تاثیرات ارتفاع بالا مناطق کشت بر روی طعم آن ها است.
اقلیم اتیوپی برای رشد قهوه و بخصوص گونه عربیکا بسیار ایده آل می باشد.هرگونه عربیکا ای که در جهان وجود دارد منشا آن نهایتا به نقطه ای از این کشور باز می گردد
مناطق کشت قهوه در این کشور عبارت اند از: یرگاشف، سیدامو، اورومیا (هرار)، ایلوبابور، گوجی، گیمبی، تپی، ولایتا، بِبِکا، آرسی، بورِنا، بالی و کافا.
نگین صنعت قهوه عربیکا اتیوپی
منطقه یرگاشف مشهور ترین منطقه در کشت محصولات صادراتی اتیوپی است و به عنوان جواهری درخشان در صنعت قهوه این کشور محسوب می شود. محصول قهوه به عمل آمده در این منطقه بیشتر به بادی متوسط و طعمیادهای شیرین گل و مرکبات اش شناخته می شود. روش فراوری مرسوم در این کشور قالبا روش خشک است اما محصولات در یرگاشف عموماً با روش فرآوری خیس تهیه میشوند.
استیو مکتاتونیا، از متخصصان مطرح برشتهکاری و کاپینگ قهوه، در مورد قهوهی یرگاشف میگوید: «قهوه فرآوری خیس یرگاشف عطر یاس، مرکبات و چای دارجلینگ سیاه دارد. این قهوه لایههایی از طعم لیمو و وانیل را بروز میدهد و پسمزهای چون انگور سفید دارد.»
آمریکایی ها از طرفداران پر و پا قرص و خریدار بخش عمده قهوهی فراوری خیس اتیوپی هستند. این در حالی است که در کشور هایی مانند ژاپن که به دنبال طعم های اصیل تری هستند خرید دانه قهوه عربیکا اتیوپی ای که به روش خشک فراوری شده باشد را ترجیح میدهند.
“کالدی”، چوپان افسانه ای کاشف قهوه
در خصوص نحوه کشف قهوه روایات و افسانه های گوناگونی وجود دارد. اما عده زیادی بر این عقیده اند در قرن 9 ام میلادی در اتیوپی چوپانی به نام “کالدی” که بز های خود را به چراگاه برده بود متوجه جست و خیز غیر معمول بز هایی شد که از میوه های قرمز رنگ و کوچک (گیلاس قهوه) درخت چه ای در آن طراف تغذیه کرده بودند. او دلیل جست و خیز بز هایش را در خوردن آن میوه ها می دید. به این ترتیب مقداری از آن ها چید تا به راهبان ده نشان دهد. راهبان میوه ها را شیطانی دانسه و در آتش انداختند. آن جا بود که هسته این میوه ها در آتش برشته شد و عطر دلپذیر آن در میان شان پیچید و باعث تجدید نظرشان شد. آن ها دانه ها را از آتش بیرون اورده، خرد کرده وآن را دم کردند و… .
البته یمنی ها هم در این باره افسانه هایی دارند و مدعی اند نخستین بار قهوه در کشور آن ها کشف و به سایر نقاط جهان معرفی شد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.