توضیحات
درباره دانه قهوه عربیکا اوگاندا (رست مدیوم)
بارندگی فراوان، زمین های حاصلخیز و خاک آتشفشانی دلایلی است که دانه های قهوه اوگاندا توانسته اند جای خود را در بازار جهانی پیدا کنند و مورد توجه مصرف کنندگان قهوه در جهان قرار گیرند.
دانه قهوه عربیکا اوگاندا تنها 6% از تولیدات قهوه اوگاندا را تشکیل می دهد. این 6% قهوه هایی اند که در مناطقی خاص از این کشور و در ارتفاعاتی بین 1300 – 2200 کشت می شوند و پس از آن به صورت مرطوب فراوری می شوند. 90% دیگر تولیدات اوگاندا مربوط به گونه روبوستا است که در مناطق کم ارتفاع تر آن می روید. در این کشور حتی در بعضی مناطق گیاه قهوه گونه روبوستا به صورت خود رو رشد می کند.
دنی بی، قهرمان سال 2016 مسابقات باریستا در امارات متحده، بر این عقیده بر این نظر است که شرایط متنوع اوگاندا طیف گسترده ای از طعمها را در محصول قهوه این کشور ایجاد کرده است. از نظر او: “فراوانی باران باعث می شود كه قهوههای اوگاندا دارای طعمهای بسیار لذیذتری نسبت به دیگر قهوهها داشته باشند.”
برتری ای که دانه قهوه عربیکا اوگاندا رست مدیوم نسبت به انواع دیگر رست های دارک و لایت خود دارد این است که در این رست هم میتوان شاهد طعم های میوه ای و ظرافت های طعمی قهوه این بود و همچنین از لحاظ دم آوری آن میتوان قهوه ای با فوم زیاد، عطر بیشتر و با بدنه ای قابل قبول دم آوری نمود.
کشت عربیکا در اوگاندا
قهوه اوگاندا به طور معمول بدون به کار گیری کودهای شیمیایی، قارچ کشها و سموم دفع آفات کشت می شود. این کشور به عنوان یک خانه طبیعی برای قهوه ، در یک اقلیم عالی با خاک، آب و شرایط جوی خوب می باشد.دانه های قهوه عربیکا در سه منطقه از کشور اوگاندا به عمل می آیند:
کوههای روانزوری
کوه های روانزوری در مرز های جنوب غربی اوگاندا و جمهوری کنگو قرار دارند. در این منطقه که همچنین با نام “کوه های ماه” شناخته می شود گیاهان قهوه در خاک های آتشفشانی رشد می کنند که این مسئله باعث می شود مقدار روغن موجود در دانه های قهوه افزایش یابد و دانه های چرب تری حاصل شوند
کوه الگون
کوه الگون در شرق کشور اوگاندا و در مرز با کنیا واقع شده. این کوه در واقع یک آتشفشان است که با خاک حاصل خیز و آتشفشانی ای که در اطراف خود پدید آورده مزارع قهوه در طرفین آن گسترده شده اند.دانه های قهوه این منطقه به درشت تر بودن شان معروف اند.
غرب نیل سفید
ناحیه غربی رود نیل سفید که در شمال غربی اوگاندا واقع شده نیز از مناطق مناسب برای کشت قهوه عربیکا در این کشور است
.
نقش قهوه در زندگی مردم اوگاندا
سابقهی کشت گیاه قهوه در کشور اوگاندا به اواخر قرن 18 ام میلادی بر میگردد. بومیان قدیمی این کشور که به نام باگدا ها شناخته می شوند (در حال حاضر این قوم 17 درصد جمعیت اوگاندا را تشکیل می دهند) سال هاست که این گیاه را می شناسند و این گیاه جایگاه خود را در فرهنگ، آداب و رسوم و مراسمات مختلف این مردم مستحکم نموده است. جالب است بدانید جویدن قهوه در بین این مردم یک عادت دیرینه و سنتی محسوب می شود که آداب و رسوم خودش را دارد.
گره خوردگی این محصول با زندگی و اقتصاد مردم این کشور به شکلی است که بیش از نیم ملیون نفر از جمعیت آن به طور مستقیم با این صنعت در ارتباط بوده و میلیون ها نفر نیز به طور غیر مستقیم به این صنعت وابسته بوده و از گوشه و کنار آن امرار معاش می کنند. همچنین قهوه مهم ترین محصول صادراتی مردم این این کشور به شمار می آید و چیزی در حدود 60 الی 70 در صد ارزش صادرات اوگاندا را به خود اختصاص می دهد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.