توضیحات
اگر به دنبال قهوه ای با اسیدیته پایین و نت های طعمی گرم و بادی نسبتا سنگین هستید که از میزان کافئین خوبی هم برخوردار باشد، خرید قهوه اندونزی روبوستا رست مدیوم انتخابی بجا و راضی کننده برای سبک ذائقه شما خواهد بود. بخش زیادی از ویژگی های یاد شده در این قهوه مدیون روش تولید بخصوص و منحصر به فرد آن در کشور اندونزی است که باعث شده قهوه های این منطقه با چنین ویژگی هایی یاد شوند.
روش تولید قهوه در اندونزی:
در روش های عادی برای آماده سازی قهوه، هنگامی که قهوه برداشت میشود، آن را پاک کرده و میگذارند تا خشک شود. در حالی که قهوهها برای خشک تلقی شدن به میزان رطوبت ۱۱ الی ۱۲ درصدی نیاز دارند، در این فرآیند، که به Giling Basah معروف است، قهوه اندونزی ملزوم به رطوبت ۳۰ درصدی میباشد.
بعد از این مرحله دانههای قهوه کاملا از پوست خود خارج می شوند و رنگی سبز به خود میگیرند.
سپس دانههای سبز قهوه را به اندازه کافی خشک میکنند تا حدی که بدون خطر پوسیدگی قابل ذخیره شدن باشند.
قهوه در روش آماده سازی Giling Basah اسیدیته پایینتری دارد. از این رو بدن حین مصرف قهوه بهتره می تواند از کافئین موجود در آن بهره مند شود.
مصرف قهوه اندونزی در جهان:
اندونزی علاوه بر واقع شدن در ناحیه خط استوا و برخوردار بودن از آب و هوای استوایی نواحی کوهستانی زیادی دارد که این خصوصیات جغرافیایی در کنار هم، مناسب ترین شرایط برای کشت قهوه در این کشور را پدید آورده.
در سال ۱۷۱۱ بود که کمپانی هند شرقی هلند اولین محموله قهوه را از جاوه راهی اروپا کرد و این نخستین باری بود که رایحه ملایم قهوه آسیای جنوبشرقی وارد کافههای قرن ۱۸ لندن و پاریس شد.اندونزی به عنوان چهارمین تولید کننده بزرگ قوه در جهان، این روز ها ۷۵% قهوه تولیدی اندونزی روبوستا و نزدیک به ۲۵% آن عربیکا است. از همین رو روبوستا بخش عمده صادرات قهوه اندونزی را تشکیل میدهد.
بازار خرید قهوه اندونزی روبوستا با رست مدیوم و رست های دیگر آن (لایت و دارک) در کشور هایی چون ایالات متحده آمریکا، اروپای غربی و ژاپن بازاری پر رونق به حساب می آید و در این کشور های از طرفداران زیادی برخوردار است. همچنین تقاضا برای روبستا اندونزی در بازارهای چین، روسیه، مالزی، کره جنوبی و تایوان نیز رو به افزایش است.
تاریخچه صنعت قهوه اندونزی و چشم انداز آینده آن:
در سال ۱۶۹۶ بود که برای نخستین بار در تاریخ اولین نهال قهوه یمنی (عربیکا) به دست هلندی ها به این سرزمین آورده شد. اما پای گیری این صنعت در کشور اندونزی به هیچ وجه مسیر هموار و بی نیشبی نبود. اولین کشت قهوه در این سرزمین به بلای سیل دچار شد و تمام تلاش های اولیه را از بین برد. سه سال طول کشید تا دوباره نهال های قهوه به این منطقه فرستاده شوند و خاک این سرزمین در دومین تلاش برای شکل گیری صنعت قهوه اندونزی ریشه های این گیاه محبوب را در خود به پروراند. این چنین بود که اندونزی به عنوان اولین کشت زار قهوه بعد از اتیوپی و شبه جزیره عرب در جهان به پدید آمد.
سر انجام در سال ۱۷۱۱ کمپانی هند شرقی هلند موفق شد اولین محموله قهوه اش را از جاوه راهی بازار ها و کافه های اروپا کند.
با گذشت ۱۰ سال اندونزیایی ها صادرات قهوه خود را به ۶۰ تن در سال رساندند. این روند تا عصر حاضر به گونه ای پیش رفته که این کشور در سال ۲۰۱۶ به میزان ۶۶۰ هزار تن تولید رسیده است.
سال هاست که اندونزی رشد کند و با ثبات خود را در این عرصه حفظ کرده است اما آمار ها نشان میدهند که کشاورزان اندونزیایی در حال روی آوردن به محصولاتی چون کاکائو، کائوچو و محصولات جانبی نخل به دلیل بالاتر بودن قیمت این محصولات در بازار جهانی هستند. این امر عملا باعث شده استان های تولید کننده قهوه در این کشور رو به کاهش بگذارند. از مناطق قهوه خیز این کشور میتوان سوماترا، جاوه، سولاسی، پاپوآ و بالی را نام برد.
علی محمدی –
معمولا برای خرید قهوه یکی از چالش های اصلیم پیدا کردن قهوه ای با رست مناسب بود ، از کیفیت رست قهوه ای که ازتون تهیه کردم خیلی راضیم.
امیرعلی –
بسته بندی مناسب ، کیفیت بالا ، ارسال سریع و خوب
به نظرم حداقل کمکی که میتونیم به کسب و کار های این شکلی بکنیم حمایت از اونها هست