توضیحات
تفاوت قهوه پی بی هند با سایر قهوه ها
چیزی که در واقع ما از به عنوان قهوه می شناسیم هسته میوه های درخت قهوه است. به طور معمول در درون هر گیلاس قهوه (میوه درخت قهوه) دو هسته که در مقابل هم قرار گرفته اند وجود دارد. دلیل منحنی بودن یک سوی دانه قهوه و صاف بودن سمت دیگر آن همین نحوه قرار گیری آن ها در درون گیلاس قهوه است. اما در 5 تا 10 درصد موارد درون هر گیلاس قهوه تنها یک هسته شکل می گیرد که منجر به شکل گیری آن دانه به صورت کروی می شود. به این دانه های قهوه (Peaberry) pb می گویند.
بسیاری از تولید کنندگان قهوه در جهان معتقدند که این ویژگی در این دانه هه باعث ایجاد خصوصیات و طعم و مزه منحصر به فردی در آن ها شده از این رو دانه های قهوه pb را به صورت جدا گانه جمع آوری و بسته بندی می کنند و در بسیاری از نقاط جهان از آن در ساخت ترکیبات استفاده می کنند.
در واقع محصول پیش روی شما، قهوه پی بی هند رست لایت ، تهیه شده از دانه های کروی شکل موسوم به پی بی است که از بین دانه های با فرم عادی دست چین شده، که سپس این دانه ها فراوری و پس از آن با درجه لایت (درجه رست کم) برشته کاری شده اند.
استفاده از پی بی هند در تهیه میکس
همان طور که گفته شد قهوه پی بی هند رست لایت کافیاتو میتواند گزینه آسانی برای تنظیم میکس های شما باشد. و حلال میخواهیم به توضیح بیشتر این جمله بپردازیم.
اگر تمایلی به تغییر میزان ترشی و تلخی میکس خود ندارید و یا حتی تمایلی ندارید که نت های طعمی و رایحه های آنچنان متفاوتی به میکسی که تهیه کردید اضافه شود؛ اما میخواهید میزان کافئین همچنین کرما (فوم قهوه) تان افزایش یابد؛ قهوه pb هند میتواند انتخاب به جایی باشد.
البته به این نکته توجه داشته باشید که قهوه هایی با میزان کافئین بالا تر هم وجود دارند که می تواند به شما در تهیه میکس تان کمک کند (مانند قهوه ویتنام دارک که طعم تلخ تر و سنگین تری دارد) اما این قهوه با مزایایی که گفته شد می تواند در این زمینه در خدمت شما باشد.
نکتیه دیگر در مورد این قهوه این قهوه بادی (تاثیر زبانی) نسبتا بالای آن است که اگر فردی حرفه ای در تهیه میکس قهوه هستید می توانید از این ویژگی نیز به خوبی بهرهبری کنید.
قهوه ای از گونه روبوستا
کشور هند مهد قهوه های روبوستا است و قهوه pb هند نیز از همین نژاد قهوه است، گونه ای که به کافئین بالا، اسیدیته پایین و قیمت مناسب اش شناخته می شود. قهوه های از این نژاد را بیشتر هنگام صبحانه میل میکنند چرا که قهوه ای مقوی و محرک است.
جالب است بدانید یکی از دلایل پایین تر بودن قیمت این گونه قهوه نسبت به قهوه عربیکا، پر کافئین تر بودن آن است!
اما نه به این خاطر که وجود کافئین بیشتر در این قهوه را به عنوان ویژگی ای منفی قلمداد کرده باشند.موضوع این است که ماده کافئین در گیاه قهوه جزئی از مکانیزم های دفاعی این گیاه در برابر حشرات و آفات مختلف است.
از این رو گیاه گونه روبوستا با داشتن کافئین بیشتر در خود مقاومت بالا تری نسبت به گونه عربیکا دارد و در ارتفاعات پایین تر و در شرایط آسان تری نگهداری و کشت می شود. به همین خاطر قهوه های روبوستا نسبت به قهوه های عربیکا قیمت پایین تری دارند.
نحوه فراوری قهوه های هندی
در هند برای فراوری قهوه ها به طور معمول از هر دونوع روش خشک و مرطوب استفاده می شود. همچنین تولید کنندگان این کشور روشی مخصوص به خود نیز دارند که به آن روش فراوری قهوه موسمی گفته می شود.
به این شکل که قبل از رست کردن (برشته کاری) دانه های قهوه آن ها رادر فصول موسمی در سیلو های بزرگ سقف باز یا انبار های در باز قرار می دهند تا باد های مرطوب موسمی به آن ها بوزد.
این فرایند ممکن است حتی تا سه سال به طول انجامد که این امر بستگی به طولید کننده دارد.
هر چقدر این فرایند بیشتر ادامه داشته باشد قهوه ها اسیدیته شان بیشتر کاهش می یابد، ته مزه خاک رس و چوبی به خود می گیرند و همچنین طعم شان شیرینی بیشتری به خود میگرد.
همیچنین در این فرایند رنگ دانه ها کم کم از سبز به رنگ زرد یا قهوه ای روشن تغییر می یابد.
استارت صنعت قهوه در هند
داستان چگونگی ورود گیاه قهوه به خاک مزارع هند و شروع کشت قهوه در آن نیز در نوع خود روایت جالبی دارد. شاید عجیب باشد اگر بفهمید عظمت امروز صنعت قهوه هند به عنوان ششمین تولید کننده قهوه جهان، مدیون ریش های پرپشت فردی است به نام بابا بودان!
روایت شده در قرن شانزدهم میلادی فردی بوده است به نام بابا بودان که ایشان از هند قصد سفر حج می کند.
در طول مسیروقتی به یمن می رسد(از بندر یمن وارد شبه جزیره عربستان می شدند) به نوشیدنی ای به نام قهوه بر خورده و مجذوب اش می شود.
پس از آن که آقای حاج بابا بودان تصمیم میگرد بذر گیاه سازنده نوشیدنی محبوبش را با خود به هندوستان برد متوجه این می شو که یمنی ها مردمانی زرنگ تر این حرف ها هستند و به به کسی اجازه نمی دهند که با خود دانه های بارور شونده این گیاه را از بندر گاه خارج کند و سوار بر کشتی به سایر نقاط جهان ببرد.
چرا که آن وقت مردم سایر کشور ها این گیاه را برای خود کشت می کردند و امتیاز انحصاری بودن محصول شان از دست می رفت.
بابا بودان تیز و زرنگ ما با دیدن این شرایط هفت عدد (به دلیل مبارک بودن عدد هفت در اسلام) دانه سبز قهوه را در محاسن خود پنهان و با خود از بندر موکا به آن سر دنیا قاچاق می کند.
دانه های قهوه بابا بودان در ناحیه ای به نام چاندرا گیری کاشته می شود و پس آن مردم هند به تکثیر این گیاه پرداختند. امروزه این منطقه به نام ایشان نام گذاری شده و غریب به 20 درصد کل قهوه هند در آن کشت می شود.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.