توضیحات
اگر به دنبال قهوه ای با اسیدیته پایین و نت های طعمی گرم و بادی نسبتا سنگین هستید که از میزان کافئین خوبی هم برخوردار باشد، خرید قهوه روبوستا اندونزی رست مدیوم انتخابی بجا و راضی کننده برای سبک ذائقه شما خواهد بود. بخش زیادی از این ویژگی های یاد شده به روش تولید بخصوص و منحصر به فرد اندونزیایی ها مربوط میشود.
روش تواید قهوه روبوستا اندونزی رست مدیوم:
در روش های عادی فراوری، هنگامی که دانه ها برداشت میشوند، آن ها را پس از پاک کردن در محلی قرار میدهند تا خشک شوند. در این روشها دانه ها برای خشک تلقی شدن باید به میزان رطوبت ۱۱ الی ۱۲ درصدی برسند. ااما اندونزیایی ها فرایند مختص به خود را دارند. در این فرایند که به Giling Basah معروف است، دانه قهوه روبوستا اندونزی ملزوم به رطوبت ۳۰ درصدی میباشد.
بعد از این مرحله دانههای قهوه کاملا از پوست خود خارج می شوند و رنگی سبز به خود میگیرند.
سپس دانههای سبز را به اندازه کافی خشک میکنند تا حدی که بدون خطر پوسیدگی قابل ذخیره شدن باشند.
در مرحله بعدی دانه ها به کارگاه های رست ارسال می شوند. سپس در آن جا در درجات مختلف (لایت،مدیوم و یا دارک) رست می شوند تا پس از آن آماده مصرف شوند.
روش آماده سازی Giling Basah باعث می شود دانه ها اسیدیته پایین تری داشته باشند. از این رو بدن حین مصرف قهوه بهتره می تواند از کافئین موجود در آن بهره مند شد.
موفقیت در بازار و خریداران جهانی:
اندونزی علاوه بر واقع شدن در ناحیه خط استوا و برخورداری از آب و هوای استوایی، نواحی کوهستانی زیادی دارد. این خصوصیات جغرافیایی در کنار هم، مناسب ترین شرایط برای کشت قهوه در این کشور را پدید آورده.
در سال ۱۷۱۱ بود که کمپانی هند شرقی هلند اولین محموله قهوه را از جاوه راهی اروپا کرد. این نخستین باری بود که رایحه ملایم قهوه آسیای جنوبشرقی وارد کافههای قرن ۱۸ لندن و پاریس شد. حال اندونزی به عنوان چهارمین تولید کننده بزرگ جهان است و ۷۵% تولید آن روبوستا و نزدیک به ۲۵% آن عربیکا است. از همین رو روبوستا بخش عمده صادرات قهوه اندونزی را تشکیل میدهد.
بازار خرید دانه قهوه روبوستا اندونزی با رست مدیوم و رست های دیگر آن (لایت و دارک) در کشور هایی چون ایالات متحده آمریکا، اروپای غربی و ژاپن بازاری پر رونق به حساب می آید و در این کشور ها از طرفداران زیادی برخوردار است. همچنین تقاضا برای آن در بازارهای چین، روسیه، مالزی، کره جنوبی و تایوان نیز رو به افزایش است.
تاریخچه صنعت قهوه اندونزی و چشم انداز آینده آن:
در سال 1696 بود که برای نخستین بار در تاریخ اولین نهال قهوه توسط هلندیها به این سرزمین آورده شد. اما پای گیری این صنعت در کشور اندونزی به هیچ وجه مسیر هموار و بی نیشبی نبود. اولین کشتی که در این سرزمین صورت گرفت به بلای سیل دچار شد. این اتفاق تمام تلاش های اولیه را از بین برد. سه سال طول کشید تا دوباره نهال های جدید به این منطقه فرستاده شد تا خاک این سرزمین در دومین تلاش برای شکل گیری صنعت قهوه اندونزی، ریشه های این گیاه محبوب را در خود به پروراند. این چنین بود که نخستین کشت زار قهوه در شرق آسیا در این سرزمین شکل گرفت.
سر انجام در سال 1711 کمپانی هند شرقی هلند موفق شد اولین محموله دانه قهوه روبوستا اندونزی اش را از جاوه راهی بازار ها و کافه های اروپا کند.
با گذشت 10 سال اندونزیایی ها صادرات خود را به 60 تن در سال رساندند. این روند تا عصر حاضر به گونه ای پیش رفته که این کشور در سال ۲۰۱۶ به میزان ۶۶۰ هزار تن تولید رسیده است.
سال هاست که اندونزی جایگاه خود را به عنوان یکی از ابر قدرت های این عرصه حفظ کرده است. اما آمار ها نشان میدهند که کشاورزان اندونزیایی در حال روی آوردن به محصولاتی چون کاکائو، کائوچو و محصولات جانبی نخل به دلیل بالاتر بودن قیمت این محصولات در بازار جهانی هستند. این امر عملا باعث شده استان های تولید کننده این محصول در این کشور رو به کاهش بگذارند.
از مهم ترین کشتزار های این کشور میتوان سوماترا، جاوه، سولاسی، پاپوآ و بالی را نام برد.
علی محمدی –
معمولا برای خرید قهوه یکی از چالش های اصلیم پیدا کردن قهوه ای با رست مناسب بود ، از کیفیت رست قهوه ای که ازتون تهیه کردم خیلی راضیم.
امیرعلی –
بسته بندی مناسب ، کیفیت بالا ، ارسال سریع و خوب
به نظرم حداقل کمکی که میتونیم به کسب و کار های این شکلی بکنیم حمایت از اونها هست